Hvordan er det å være student under en pandemi?

I dette blogginnlegget skal jeg fortelle dere om hvordan jeg opplever det å være student under en pandemi. Den 12. mars da Norge ble stengt ned, kom vi i en situasjon vi aldri har opplevd i nyere tid. Alt ble stengt ned og vi måtte finne nye løsninger på hvordan vi skulle fullføre ulike handlinger, eks undervisning.

Det ble bestemt at vi skulle fortsette studiene som planlagt, men at det ble digital undervisning via ZOOM. Og i perioden mars/april var jeg flink til å opprettholde rutiner. Jeg sto opp, fiksa meg og satt meg foran pc-en for å se på de digitale forelesningene. Men etterhvert sklidde disse rutinene helt ut. Jeg syns det var vanskelig å henge med på alle forelesningene og all informasjon som ble gitt ut. Jeg syns også det var vanskelig å holde motivasjonen oppe, fordi hvor lenge måtte jeg sitte foran denne dumme pc-en? I en lang tidsperiode hadde jeg ikke motivasjon til å gjøre noe som helst. Til slutt syns jeg det var kjempe vanskelig bare det å stå opp for å sette seg foran pc-en og høre på en foreleser prate. Derfor valgte jeg heller å sove og studiene ble nedprioritert.

Når eksamensperioden nærmet seg innså jeg hva jeg hadde gjort. Jeg skjønte hvor mye arbeid jeg måtte ta igjen. Og det eneste jeg tenkte var «Hvordan i h*lvete skal jeg klare å ta igjen alt dette og fullføre eksamen?». Jeg bestemte meg for at jeg måtte i alle fall begynne et sted, for å droppe eksamen var ikke et alternativ, jeg skulle fullføre alle eksamenene. For tanken på å ta opp de eksamenene til høsten var bare helt uaktuelt. Så det ble min motivasjon: jeg vil bare ta disse eksamenene en gang og bestå de. Derfor satt jeg meg ned og planla når jeg skulle gjøre hva. Og det var bare å begynne på forelesning 1 i det faget jeg skulle ha eksamen i først, derfor var jeg utrolig glad alle forelesningene hadde blitt tatt opp og lagt ut på Canvas.

Jeg fant etterhvert ut at jeg ikke huska så mye som jeg ønsket etter jeg hadde sett videoforelesningene, så jeg måtte finne en ny teknikk for å lære meg stoffet. Derfor fant jeg ut at jeg måtte prøve å snakke med vennene mine. Jeg og to andre studievenninner lagde oss en kohort gruppe. Vi fant ut at vi måtte legge inn en innsats og lage en plan for å bestå alle eksamenene. Vi lagde oss en plan om at vi alle skulle se på videoforelesningene for oss selv, for så å snakke sammen om de etterpå. For vi tre hadde fått med oss forskjellige ting. Og vi lærte mye av hverandre ved å diskutere forelesningen. Jeg lærte og huska også masse av å høre på det de to andre hadde fått med seg fra forelesningen. Dette viste seg å være en studieteknikk vi alle tre fikk stort utbytte av og lærte masse av.

Jeg er veldig glad for at jeg begynte på studie før corona og lockdown var en greie. Da jeg begynte fikk vi hatt fadderuke og vi fikk hilst på alle vi skulle begynne i klasse med, dette gjorde at det var lettere for meg å få studievenner. Og de er jeg veldig glad for at jeg har hatt, spesielt nå under pandemien. Både med tanke på å ha noen å snakke med på fritiden, men også en å få hjelp av til eksamen.

Det kjedeligste med hele pandemien var å ikke kunne ha muligheten til å møte vennene mine. Men pandemien har gjort at jeg har hatt en personlig utvikling.  Jeg har lært meg til å bli flinkere til å ta tak i ting selv, bli mer selvstendig og disiplinert. Jeg har også blitt flinkere til å bruke de ressursene og personene rundt meg.

Så konklusjonen er vell at pandemien har ført til at jeg har gått glipp av mye sosialt, men at jeg også har lært mye om meg selv.

2 kommentarer

  1. Hei Karoline

    Bra start på bloggingen! Jeg liker hvordan du har strukturert denne teksten, hvor du først beskriver dine utfordringer og lar leseren få vite hvordan du har taklet disse vanskelighetene i de neste avsnittene. Flott! Du har også skrevet passe langt og jeg var engasjert gjennom hele teksten – fortsett sånn 🙂

    Til neste gang vil jeg anbefale å ta en ekstra titt på setningsstruktur og ordforråd for å løfte innleggene dine enda mer 🙂 Kanskje du til og med kan inkludere noen underoverskrifter for å fordele avsnittene slik at det blir lettere å lese?

    Godt jobbet! Jeg gleder meg til å følge deg videre og lese mer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *