Hvilken digital markedsføringskanal skal du velge?

Å markedsføre en bedrift handler om å prioritere ressurser og penger der det gir mest avkastning på kort og lang sikt. En umulig oppgave å få til helt perfekt, men med litt forhåndskunnskap og research kan man velge den plattformen man mener man selv får mest nytte ut av. I dette blogginnlegget skal jeg gjør meg opp noen tanker og skrive en anbefaling om hvilke kanaler jeg mener er viktig.

Sosiale medier har blitt en stor del av vår hverdag, og mange bruker flere timer på disse mediene. Ifølge ssb.no tar fire av fem nordmenn i bruk sosiale medier i hverdagen.  Hele 80 prosent av befolkningen i Norge mellom 16 og 79 år bruker sosiale medier. Derfor er dette en perfekt plass for bedrifter å markedsføre seg selv på. Ikke bare for å skaffe nye kunder, men også for å bygge tillit og autoritet, pleie eksisterende kundeforhold, jobbe med merkevarebygging, og for å differensiere deg fra konkurrentene.

Hva er viktig når man velger hvilken digital markedsføringskanal for sin bedrift?

Det er mye å tenke igjennom før man skal ta en beslutning om hvilken digital markedsføringskanal du skal ta i bruk for å markedsfør din egen bedrift. En faktor som er viktig å tenke på er: hvilket sosialt medium bruker målgruppen du vil nå ut til.  Du skal ikke finne ut av hvor du ønsker å profilere deg, eller hvilke plattformer du selv foretrekker å bruke. Fokuset er: hvor er kunden?!

Et eksempel som illustrerer dette:

Se for deg scenarioet: du bruker himla masse tid og krefter på å gjøre en knallbra jobb med markedsføring på Pinterest – det er tross alt din personlige favoritt. I Norge har Pinterest over 750 000 brukere: 77% av dem damer, og de fleste mellom 18-39. Det eneste problemet er… du selger bildeler, hovedsakelig til menn over 40. Da er kanskje ikke Pinterest det beste stedet å få tak i nye kunder som passer målgruppen. (eksempel hentet fra helthetta.no)

Hvor er målgruppen din og hvilket sosialt medium bruker de? For å finnet ut dette kan vi se på statistikk fra 2020 hentet fra IpsosIpsos SoMe-tracker Q4’20.

Facebook

Det vi får ut i fra denne statistikken er at vi ser at en veldig stor del av befolkningen har en profil på Facebook. Vi kan se at bruken av Facebook stadig går ned for den yngre delen av befolkningen, mens det er de litt eldre som er mest aktive på denne plattformen. Dette forteller oss at man kan nå ut til veldig mange aldersgrupper gjennom å markedsføre gjennom Facebook, men at de yngre stadig engasjerer seg mindre gjennom nettopp dette sosiale mediet. Er målgruppen din for eksempel i aldersgruppen 60+ år, vil nok Facebook være av de beste markedsføringskanalene du kan bruke. Med tanke på kjønn er det noen flere kvinner som bruker Facebook, men det er ganske jevnt likevel.

Snapchat

Hvis man bruker Snapchat som en markedsføringskanal, kan det være lurt å få allerede populære profilen til å promotere din bedrift fordi det 3 av 10 i alderen 18-29 år som har en profil på Snapchat som også følger influensere på denne plattformen. Snapchat brukes av færre enn Facebook, men dersom målgruppen din er den yngre delen av befolkningen er absolutt Snapchat en av de beste plattformene å markedsføre på. Snapchat har hatt en økningen blant de over 60 år, men nå begynner dette å gå ned igjen. Også her er det ganske jevnt fordelt blant kjønn, selv om det er et overtall av kvinner.

Instagram

Instagram er på ganske lik linje som Snapchat når det gjelder antall brukere. Denne plattformen er også mest populær blant den yngre delen av befolkningen. Instagram er en veldig fin plattform å markedføre på med tanke på at den inneholder mange funksjoner. Man kan legge ut innhold i sin historie (som på Snapchat) som blir borte etter 24 timer, men man kan også ha innlegg med bilder, videoer og tekst som kan ligge der for alltid. Man har en biografi som er tydelig plassert, hvor man også kan legge til linker til for eksempel en nettbutikk. På denne plattformen er det også en fordel å samarbeide med allerede kjente profiler, og plutselig spres din bedrift/produkt i enorm fart. Som sagt er det flest unge som interesserer seg for Instagram, og derfor er dette en bra plattform dersom dette er din målgruppe.

Oppsummering

Facebook er helt klart det sosiale mediet som blir mest brukt av befolkningen i Norge, hvor det er flest aktive brukere i den eldre generasjonen. Dersom man vil nå ut de yngste i befolkningen er nok Snapchat og Instagram det man burde gå for. Det litt flere aktive brukere på Snapchat, men det er nok lettere å bygge seg opp på Instagram av den grunn at det du legger ut ligger ute i flere enn 24 timer.

Hvordan sikre suksess på din markedsføringskanal?

Det finnes ingen fasit svar på hvordan man sikrer suksess på sosiale medier som bedrift. Derfor skal jeg komme med noen tips som kan hjelpe på veien.

  • Viktig at profilen din er fylt ut med nyttig informasjon for kunden; hva du tilbyr, hvor du holder til, kontakt informasjon.
  • Still spørsmål og engasjer følgene: Når man poster et bilde på eksempelvis: Instagram av et produkt man selger kan man skrive i bildebeskrivelsen «Tag en venn som ville likt dette».
  • Post ofte: ikke alle følgene dine får med seg alt du poster.
  • Tilpass deg målgruppa: både med valg av medium og ansatte. Hvis målgruppen er unge voksne vil det nok være en fordel at du har en ung voksen på laget. Om du skal selge «hobby verktøy» vil nok ikke Pinterest være plattformen for det, av den grunn at det er flest kvinner som tar i bruk Pinterest.
  • Særegenhet: skill deg ut fra konkurrentene.
  • Vær åpen for både positive og negative tilbakemeldinger. Tilbakemeldinger fører til utvikling: man kan endre på noe flere kunder ikke syns fungerer og man kan fortsette med en ting man får gode tilbakemeldinger på.

Kilder:

https://helthetta.no/sosiale-medier-for-bedrifter-en-innforing-i-de-forskjellige-plattformene/ (lastet ned 19.05.2021)

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420 (lastet ned 19.05.2021)

https://www.ssb.no/teknologi-og-innovasjon/artikler-og-publikasjoner/fire-av-fem-nordmenn-bruker-sosiale-medier (lastet ned 19.05.2021)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *